Peru :: Pieni matkaopas Peruun

peru header

Lennot ja Hotellit

Halvat lennot Peruun

Lennot peruunSuomesta ei ole suoria lentoja Peruun. On kuitenkin mahdollista löytää halvat lennot Suomesta Peruun yhdellä tai kahdella välilaskulla.

Yksi vaihtoehto on ottaa Finnairin halvat lennot Helsingistä New Yorkiin. New Yorkista voi jatkaa suoraan Limaan tai pysähtyä matkan varrella esim. Costa Ricassa. Jos aikaa riittää, on New York, Costa Rica, Peru mukava matkayhdistelmä. Samalla kertaa voi kokea historialliset nähtävyydet, Karibian hiekkarannat ja New Yorkin metropolin. Halvimmillaan kyseisen kaltaiset lennot voi saada 1000 eurolla, jos pystyt matkustamaan juuri tarjousten aikaan.

Toinen vaihtoehto on lentää johonkin Keski-Euroopan lentokeskuksista kuten Lontoo, Pariisi, Amsterdam tai Frankfurt. Näihin kaupunkeihin on monesti Helsingistä halpoja lentoja. Kyseisistä kaupungeista on myös tarjolla paljon jatkolentoyhteyksiä. Lennon vaihtamisen yhteydessä voit myös viettää halutessasi muutaman päivän kaupungissa. Lennot Helsingistä Euroopan kautta Perun Limaan maksavat esim. KLM:llä, SAS:lla tai Lufthansalla yleensä n. 1100-1500 euroa, riippuen ajankohdasta ja varaustilanteesta.

Saapuminen Liman lentokentälle

Jorge Chavezin kansainvälinen lentokenttä Limassa vastaanottaa lähes kaikki kansainväliset lennot Peruun. Jos mahdollista, kannattaa varata lennot siten, että saapuminen Limaan on päivällä. Jos saapuminen on yöaikaan, kannattaa pyytää hotellia järjestämään lentokentälle kuljettaja vastaan, jotta vältät taksien kanssa sähläämisen. Alue kentän ulkopuolella ei ole varsinkaan yöaikaan kovin mukava, ja taksikuskien piirittämänä ollessa ei matka saa kovin rentoa alkua.

Tarvitseeko Peruun Viisumin?

Yleensä tarvetta viisumille ei ole. Euroopasta, Pohjois-Amerikasta tai Australiasta tulevat matkaajat voivat matkustaa Peruun ilman viisumia. Ilman viisumia voi matkustaa 90 päivää, jonka jälkeen voi hakea lisäaikaa joka maksaa 30 dollaria.

Lentokentän lähtövero

Kun lähdet maasta kansainvälisellä lennolla, sinun pitää maksaa lähtövero (departure tax). Summa vaihtelee, mutta yleensä maksu on 25-30 dollarin luokkaa, tai vastaava määrä Soleissa. Tämä pitää maksaa käteisellä ennen kuin pääsee lähtöalueelle. Perussa on myös sisäinen lentovero joka on n. 6 dollaria.

Hotellit Perussa

Perusta löytyy paljon ja monenlaista majoitusta. Majoitushintojen erot pienten halpojen majatalojen sekä kalliiden luksus hotellien välillä ovat todella suuret. Normaalisti halvimmat majoitukset ovat kaupunkien ulkopuolella, eikä niissä ole lämmitystä tai lämmintä vettä. Kylmien öiden takia kannattaakin sijoittaa muutama ekstra dollari ja ottaa majoitus josta löytyy lämmitys.

Omatoimimatkailijoidenkin kannattaa ehkä varata yksi tai kaksi yötä etukäteen, ja välttää siten tulostressi. Parin ensimmäisen yön jälkeen voi halutessaan katsella muita hotellivaihtoehtoja. Pakettimatkojen hotellivaihtoehdot on jo valmiiksi todettu hyviksi ja luotettaviksi, joten valmismatkalla olevat voivat odottaa mukavia öitä Perun kauniissa maisemissa.