Peru :: Pieni matkaopas Peruun

peru header

Nähtävyydet

Mitä tehdä ja nähdä Perussa? Jos aika ei ole rajoitteena, voi Perussa helposti viettää kuukausia tylsistymättä. Perusta löytyy historiallista nähtävää, mielenkiintoisia paikkoja, viidakkoa, vuoristoa, hiekkarantoja ja erilaisia kaupunkeja. Koska yleensä aika on kuitenkin rajoitettu, autamme sinua löytämään Perun tärkeimmät nähtävyydet. Tässä meidän Peru Top3 -nähtävyydet lista ja muut suosikit.

  1. Machu Picchu

    Machu Picchu kuvaUskomattomat näköalat ja kiinnostava historia. Istahda Machu Picchun raunioille ja mieti miltä paikka on näyttänyt 500 vuotta sitten. Kaikkialla oli värikästä, taloissa oli katot ja ihmiset kävelivät kaduilla. Machu Picchu on 2430 metrin korkeudessa 400 metriä Aguas Calienteksen kylän yläpuolella. Jos vietät yön Aguas Calienteksessä, voit suunnata Machu Picchulle heti aamun koitteessa, ennen kuin turistimassat vyöryvät paikalle. Voit ihastella auringon nousua ja nauttia raunioista omassa rauhassasi. Päivisin paikka täyttyy turistiryhmistä. Jännittävä bussimatka kiemurtelee kävijät ylös Machu Picchulle. Myös kävely on mahdollista, mutta vain huippukuntoisille. Muuten et jaksa nauttia itse Machu Picchusta.

  2. Cusco

    CuzcoCusco oli Inkojen pääkaupunki ja nykyisin suosittu turistikaupunki joka toimii porttina Machu Picchulle. Kaikki Machu Picchulle suuntaavat kulkevat Cuscon kautta josta bussit ja junat lähtevät. Harmittavan moni kuitenkin vain kulkee Cuscon läpi, vaikka kaupunki on monien mielestä Perun mukavin. Raikkaassa ilmassa on mukava kulkea Cuscon muinaisia katuja ja pysähtyä kupille kokateetä. Cuscon ympärillä järjestetään myös kaikkia mahdollisia aktiviteettejä kuten kajakki-, koskenlasku-, vaellus-, kiipeily-, historia- ja kulttuuriretkiä. Cuscosta löytyy myös jonkin verran yöelämää ja monet viihtyvätkin Cuscossa kauemmin kuin olivat suunnitelleet. Plaza de Armas -aukion ympäriltä löydät paljon mukavia kahviloita.

  3. Titicaca-järvi

    Lake titicacaTiticaca-järvi (Lake Titicaca) sijaitsee n. 4 kilometrin korkeudella Andien vuoristossa. Se on maailman korkeimmalla oleva purjehduskelpoinen järvi. Retket Titicaca-järvelle lähtevät Punon kaupungista, jonne pääsee bussilla Cuscosta. Punossa itsessään ei ole juuri nähtävää, mutta Titicacan takia sinne kannattaa tulla. Voit tehdä päiväretken Titicaca-järvelle ja vierailla kelluvilla Uros-saarilla joissa ihmiset asuvat kaisloista tehdyillä kelluvilla saarilla. Myös kaikki asumukset ja veneet on tehty kaislasta. Myös vierailu Taquile tai Amantani-saarelle kuuluu yleensä retken ohjelmaan. Saarilla nautitaan lounas ja kierretään upeissa maisemissa. Pidemmillä retkillä on mahdollista myös yöpyä saaren asukkaiden kotona. Tämä on erittäin mieleenpainuva kokemus, mutta varaa mukaan lämmintä vaatetta viileiden öiden takia.

Muuta nähtävää ja tekemistä Perussa

Inca trail -vaellus Machu Picchulle

Jos nautit vaelluksista on Inca trail unelmiesi täyttymys. Inca Trailillä pääset kulkemaan Andien kauniita rinteitä ja yöpymään teltassa. Matka on suunniteltu niin, että Machu Picchulle saavutaan aamunkoitteessa katsomaan auringon nousua. Kun päivien raatamisen jälkeen viimein saavut perille ja näet Machu Picchu kimaltelevan aamuauringossa, on tunnelma sanoin kuvaamaton. Vuoristotaudin välttämiseksi ei vaellukselle kannata lähteä heti Cuscoon saapumisen jälkeen, vaan kannattaa totutella ohueen ilmaan vähintään muutama päivä. Paikalliset pureskelevat kokalehtiä ja juovat kokateetä (mate de coca) koska uskovat sen antavan energiaa ja estävän vuoristotautia.

Colca Canyon

Colcan kanjoni on maailman syvin kanjoni, jopa syvempi kuin Grand Canyon. Upeiden maisemien lisäksi kondori-linnut houkuttelevat ihmisiä paikalle. Colca Canyon -retkiä on alkaen yhden päivän käynneistä monen päivän vaelluksiin.

Arequipa

Arequipa on kaunis kaupunki lumihuippuisen El Misti -tulivuoren juurella. Kaupungissa on mukavia aukioita ja hienoa arkkitehtuuria. Arequipasta järjestetään retkiä Colca Canyonille ja myös El Mistille vaeltaminen on suosittua ajanvietettä.

Lima

Perun pääkaupunki Lima ei ole maailman mukavimpia kaupunkeja, mutta sitä ei kannata jättää väliin Perun matkalla. Limassa on paljon nähtävää erityisesti historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille. Museoita ja arkkitehtuurisesti näyttäviä rakennuksia on lukuisia. Miraflores on Perun mukavimpia kaupungin osia, jossa monet hotellitkin sijaitsevat.

Huacachina

Huacachina on keidas keskellä hiekkadyynejä. Voit makailla pienen järven ympärillä tai osallistua aktiviteetteihin kuten hiekkalautailu alas dyynejä tai hiekkakirpulla dyyneillä ajelu ja dyynien harjoilta hyppiminen. Hauskaa mutta hiekkaista puuhaa!